Uw gemeente op het internet via Protestantsekerk.net

Home Wat krijgt u Hoe ziet het eruit Hoe werkt het Voordelen op een rij Waarom meedoen In de toekomst In contact
DE WEBSITE
 
HET BEHEREN VAN UW WEBSITE

Wilt u een website met een eigen identiteit, professionele opzet, actuele uitstraling en goed te vinden?

Dan kunt u terecht bij Protestantsekerk.net. Van eenvoudige websites tot allerlei interactieve mogelijkheden: het is er allemaal.

We bieden een basispakket dat, afhankelijk van uw behoefte, met verschillende mogelijkheden uitgebreid kan worden. Heeft u al een eigen internetadres, dan kunt u dit meenemen.

BASISWEBSITE 
Het basispakket is een starterspakket met een aantal functionaliteiten, toepassingen en een basisvormgeving. De basiswebsite bevat:

 • Een welkompagina: wie zijn wij?; wat voor gemeente zijn wij?;  wanneer en waar houden wij kerkdiensten?
 • Een contactpagina: hoe bent u te bereiken voor de mensen die  contact met u willen hebben?  E-mailadres, bezoekadres, postbusadres, telefoonnummers van kerkgebouw; predikant en kerkelijk werker; scriba kerkenraad enz.
 • ANBI-pagina's (voor gemeente en diaconie): op www.protestantsekerk.nl/anbi  worden sjablonen voor gemeente en diaconie aangeboden die gebruikt kunnen worden voor de ANBI-pagina's. Deze sjablonen zijn al verwerkt in de basiswebsite, zodat u hier alleen uw eigen gegevens hoeft in te vullen. Op deze ANBI-pagina's worden gegeven vermeld over beleidsplan, begroting enz.

De prijs voor een basiswebsite is €75 euro excl. btw per jaar

VOLLEDIGE WEBSITE
Onderdelen van dit pakket :

 • welkomstpagina (home page)
 • informatie en contact pagina's  (met een maximum van 20 aparte hoofdstukken met informatie pagina's)
 • kerkdiensten
 • een agenda 
 • Interactieve mogelijkheden naar keuze. Klik hier om deze te bekijken
 • zoekmachine
 • ANBI-pagina's (voor gemeente en diaconie)

Naast deze pagina’s die iedereen kan bezoeken, zijn er nog twee afdelingen voor eigen gebruik:

My Account
Deze pagina geeft inzicht in de actuele en persoonlijke gegevens van de websitebeheerder.

Website Generator Shop
Hier kunt u naar behoefte het basispakket online uitbreiden met allerlei toepassingen. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van mogelijkheden. De prijs voor een volledige website is €150 euro excl. btw per jaar

 

Uw website zal uit twee gedeelten bestaan: een openbaar en een besloten deel.

Het openbare deel verschijnt onder een gemakkelijk te onthouden naam, bijvoorbeeld uw huidige internetadres. Dit is wat internetbezoekers zien als ze uw site bezoeken.

De websites werken met een Content Management Systeem (CMS). Dit wil zeggen dat iedereen met een machtiging de website kan onderhouden. Dit besloten deel is alleen toegankelijk voor mensen die daartoe een machtiging hebben, bijvoorbeeld degenen die aan de site werken. 

 • Teksten en afbeeldingen kunt u in een handomdraai veranderen.
 • Voor de invoer van tekst en het toevoegen van beeldmateriaal, muziek of andere internettoepassingen is geen technische kennis vereist.
 • Het CMS is beproefd in diverse organisaties. Ook de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk werkt er naar volle tevredenheid mee.

De webmaster kan de website uitbreiden met extra mogelijkheden.

Ter ondersteuning voor de webmasters is er een handleiding  en staat de helpdesk elke werkdag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u verder te helpen.

 
EXTRA MODULES

Informatiepagina-module: In deze module heeft u beschikking over 20 hoofdstukken voor uw website. U kunt met deze hoofdstukken ook extra menu-items aanmaken.
Kosten € 1,50 per maand


Downloadcentrum : hier worden documenten zoals Word documenten en PDF-bestanden online gezet en kunnen zo gelezen worden. Vanaf hier is downloaden naar de eigen computer mogelijk.
Kosten : € 3,50 per maand


Donatie (kerkelijke bijdrage) : waarmee zowel donaties met IDEAL gedaan kunnen worden als kerkelijke bijdragen door kerkleden betaald en/of toegezegd kunnen worden.
Kosten : € 7,50 per maand


Smoelenboek : hier kunt u gemeenteleden overzichtelijk presenteren in uw site, gemeenteleden zoeken met een handige zoekmachine en meer te weten komen over gemeenteleden door middel van een introductie pagina.
Kosten : € 1,50 per maand


Media-upload (kerkdiensten) : voor mediabestanden zoals audio- en/of videofiles, die online gezet en bekeken/beluisterd kunnen worden.
Kosten : € 5,50 per maand


Ledenpagina’s Intranet : een besloten deel van de website, alleen toegankelijk voor bijvoorbeeld leden van de kerkenraad, colleges, werkgroepen en commissies toegankelijk via een inlogscherm.
Kosten : € 1,50 per maand


Fotoalbum : hiermee kan men een fotoalbum maken van bijvoorbeeld bijzondere diensten, feestdagen, huwelijken enz..
Kosten : € 1,50 per maand


Formulieren : u kunt zelf formulieren aanmaken, bijvoorbeeld om informatie aan te vragen of om zich ergens voor in te schrijven.
Kosten : € 1,50 per maand


Forum of discussiehoek  : hiermee kunt u een gespreksgroep opzetten en/of een discussie openen.
Kosten : € 2,50 per maand


Mailinglist/nieuwsbrief: hiermee kunnen digitale nieuwsbrieven verstuurd worden. De ledenadministratie biedt een overzichtelijk en efficiënt te beheren ledenbestand. Bezoekers van de site kunnen zich online in- en uitschrijven.
Kosten : € 2,50 per maand


RSS reader: hiermee kunnen eenvoudig het nieuws van de Protestantse Kerk en andere nieuwsbronnen in uw website worden opgenomen. Daarvoor is het alleen nodig om het url-adres van de RSS feed in het systeem te zetten. Zo is bijvoorbeeld het url van de RSS feed van de Protestantse kerk: 'http://www.pkn.nl/newsfeed.ashx' . Een mooie manier om de website actueel te houden.
Kosten : € 1,50 per maand


Gastenboek : een digitaal gastenboek waar bezoekers van uw site een berichtje achter kunnen laten.
Kosten : € 1,50 per maand


Agenda : overzicht van activiteiten, gesorteerd op datum. Hier kunnen bijvoorbeeld ook tv-programma’s, radio-uitzendingen, lezingen en tentoonstellingen opgenomen worden .
Kosten : € 1,50 per maand


* alle prijzen zijn exclusief btw